Toplotna in zvočna izolacija

Gradnja stanovanjske hiše: toplotna in zvočna izolacija

Gradnja stanovanjske hiše vključuje tudi zelo pomembno lastnost, ki ob vseh vrstah varčevanja prihaja v ospredje – toplotna in zvočna izolacija. Kakovostna izolacija vam nudi brezskrbne dni, saj ne boste imeli težav z vlago in plesnijo, hladna tla, stene, stropi in hrup pa bodo postali preteklost. 

 

Toplotna izolacija vaše novogradnje ali adaptacija obstoječega stanovanja

Toplotna izolacija naše hiše na ključ je izjemno kakovostna, saj celotni izvedbi posvetimo čas in pozornost. Novogradnje svojo izolacijo pridobijo v četrti fazi, lahko pa se odločite posodobiti tudi vaše obstoječe stanovanje. Dodana toplotna izolacija vam na dolgi rok prihrani veliko stroškov za ogrevanje, ki bi jih drugače imeli s tanjšimi stenami in tlemi. Toda problem ni samo ogrevanje. Slaba izolacija ali manko le-te vam prinese še dodatno težavo – vlago in plesen. Plesen lahko poskusite zatreti s posebnimi premazi proti plesni, problem vlage pa z napravami za izsuševanje prostorov. Toda sčasoma boste spoznali, da je najučinkovitejše sredstvo za rešitev obeh težav prav nova toplotna izolacija sten in tal. 

 

Zvočna izolacija – ko hrup zamenja sproščujoča tišina

Zvočna izolacija je prav tako pomembna kot toplotna izolacija. Poleg izolacije sten so nam pri tem v pomoč tudi okna in vrata z dobro izolacijo. Zvočna izolacija hiše bo stišala ali popolnoma izničila zunanji hrup, hkrati pa bo preprečila tudi uhajanje zvokov iz vašega stanovanja. Gradnja hiše ali adaptacija stanovanja zato mora vsebovati visokokakovostno toplotno in zvočno izolacijo.

 

Oglejte si tudi: 

 

Naša ponudba

  • gradnje industrijske in kmetijske dejavnosti
  • rušenje, prenove in adaptacije
  • dozidave in nadzidave obstoječih objektov 
  • gradnja za trg
  • oddaja stanovanj